Želite nekome dati osjećaj moći: Kad god razgovarate s nekim i osjećate da vam ne obraćaju pažnju, stanite i zatražite njihovo dopuštenje za nastavak razgovora. Dobit ćete njihovu punu pažnju jer je sada slušanje njihov vlastiti izbor, osjećaju se važnima i moćnima.
Želite da se netko osjeća nelagodno: Netko bulji u vas u tramvaju - to se prečesto događa. U tom slučaju samo pogledajte njihove cipele. Ne odustajte, nemojte prestati gledati, to će ih izluditi. Većina će se ljudi osjećati kao da su pod prismotrom.
Želite da se nekome svidite: Recimo da ste krenuli u novu školu ili na novi posao. Ako želite da se nekome svidite u vašem uredu ili razredu, jednostavno ih zamolite da vam nešto objasne. Nije važno znate li odgovor.
Želite ispraviti nekoga bez ispravljanja: Možete privući nečiju pažnju na njihovu grešku bez optuživanja tako što ćete jednostavno promijeniti rečenicu. Umjesto da kažete: "Nisi zatvorio prozor prije nego što si otišao", možeš reći, "Prozor je ostao otvoren cijelu noć."

 

Foto: MČ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.