Uvečer istoga dana kaže im: »Prijeđimo prijeko!« Oni otpuste mnoštvo i povezu Isusa kako već bijaše u lađi. A pratile su ga i druge lađe. Najednom nasta žestoka oluja, na lađu navale valovi te su je već gotovo napunili. A on na krmi spavaše na uzglavku. Probude ga i kažu mu: »Učitelju! Zar ne mariš što ginemo?« On se probudi, zaprijeti vjetru i reče moru: »Utihni! Umukni!« I smiri se vjetar i nasta velika utiha. Tada im reče: »Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?« Oni se silno prestrašiše pa se zapitkivahu: »Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?« Mk 4,35-41.

27. 3. 2020. papa Franjo se zbog pandemije na praznom Trgu sv. Petra obratio gradu i svijetu - Urbi et orbi. Na početku je otpjevan odlomak ovog evanđelja. Papa je u svom govoru naglasio da se ne bojimo jer Isus ima moć stišati oluje, pa i ovu pandemiju, molio je pred slikom Majke Božje koju Rimljani zovu Salus Populi Romani (Zaštitnica Rimljana, ili doslovno: zdravlje ili spas Rimljana) koja je za tu priliku prenesena iz crkve Svete Marije Velike i pred čudotvornim raspelom iz crkve San Marcello na Via del Corso. Na kraju nam je podijelio potpuni oprost i blagoslovio nas s Presvetim oltarskim sakramentiom.

Marica Čunčić: kontemplacija evanđelja

Marinko i Maja Grubešić: Isus nikad ne spi

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.